Суд арештував поліцейських, підозрюваних у вбивстві хлопчика на Київщині

5 лет назад 0

Лейтенант Іван Приходько .

Голосіївський райсуд Києві обрав запобіжний захід для Івана Приходька та Володимира Петровця, яких підозрюють у вбивстві п'ятирічного хлопчика Кирила в Переяславі-Хмельницькому Київської області. 

Про це повідомляє BBC.

Чоловіків триматимуть у СІЗО 60 днів – до 30 липня включно без можливості внесення застави. Цю ухвалу може бути оскаржено впродовж п'яти днів у Київському апеляційному суді.

Прокурори стверджують, що постріли, які призвели до смерті п'ятирічного Кирила, зробив саме Приходько. Напередодні прокуратура перекваліфікувала справу із статті щодо "заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчинених за попередньою змовою групою осіб" на "умисне вбивство". Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. 

Як зазначили журналісти BBC, сторона обвинувачення наполягала на утриманні обох підозрюваних поліцейських під вартою, хоча раніше йшлося про цілодобовий домашній арешт і відсторонення від обійманих посад. 

Адвокати Приходька наголошували, що недоведеним є умисел убити хлопчика, тож справу не можна перекваліфіковувати на умисне вбивство.

"Станом на зараз немає жодного документа чи джерела, яке доводить вину цієї особи. Ніхто не може сказати, хто зробив постріл", – заявив один з них.

Сам поліцейський заперечує, що стріляв у напрямку дитини.

П'ятирічний Кирило, який загинув унаслідок пострілу п'яних поліцейських.

"Я сам батько двох дітей, я розумію це горе… Прошу розібратися в даній ситуації… Я не стріляв у тому напрямку",  – наголосив правоохоронець у суді. 

Адвокати Петровця зазначили в суді, що він є учасником бойових дій на сході України.

"Проти Петровця немає жодного доказу, що він здійснював хоч один постріл. Володимир не стріляв… Жодного доказу немає, що Володимир причетний до позбавлення життя дитини. Одна особа загинула від одної кулі. Не можуть бути винні в цьому двоє осіб", – сказав один із захисників поліцейського.