Троє херсонців втратили 11 тисяч гривень за купівлю неіснуючих папуг

5 лет назад 0

Троє жителів Херсона стали жертвами інтернет-шахраїв, які пропонували купити у них папуг Жако за ціною, втричі нижчою за реальну вартість пташок. В результаті, заявники втратили 11 тисяч гривень, перевівши їх на рахунки зловмисників за купівлю неіснуючих папуг. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У всіх випадках схема скоєння злочину була однаковою. Заявники зв'язувалися з нібито власниками папуг і домовлялися про купівлю пташок за 2500, 4000 та 4500 гривень. Шахраї ставили умову — оплатити повну вартість папуг, після чого власники відправлять пташок потягом або автобусом в Херсон. Деякі шахраї обіцяли ще й клітку в подарунок. Після того, як на рахунки зловмисників надійшли гроші, зв'язок з ним припинився, оголошення вони видалили. Заявники залишилися без грошей і без папуг.

Нині працівники поліції проводять необхідний комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямований на розкриття даних злочинів. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 КК України «Шахрайство».

Шановні громадяни! Під час купівлі товарів через мережу інтернет дотримуйтесь деяких правил:
— вас повинна насторожити занадто низька ціна товару (вам можуть продати неякісний товар або взагалі привласнити ваші гроші);
— прочитайте відгуки про продавця, адже в мережі може бути інформація від інших потерпілих про його шахрайські дії;
— сплачуйте покупки тільки після отримання товару;
— і головне, у жодному разі не повідомляйте нікому дані своїх банківських карт.