Троє жителів області втратили 13 тисяч гривень через псевдопосередників у працевлаштуванні за кордоном

4 года назад 0

Троє жителів Херсонської області через псевдопосередників у працевлаштуванні в Польщі та Чехії втратили усі заощадження, роботу не отримали, документи їм не оформили і гроші не повернули. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Усі потерпілі, дві жінки та чоловік, ще до карантину знайшли оголошення в мережі Інтернет про надання допомоги у працевлаштуванні за кордоном. А саме, посередницькі послуги у підборі вакансій на будівництві, швачок і доглядальниць за літніми людьми. Заявники перерахували посередникам через термінали гроші в сумі від 3000 гривень. З настанням карантину посередники повідомили людям, що на короткий час призупиняють пошук їм роботи, але завжди будуть на зв’язку і одразу повідомлять, якщо знайдуть вакансії. Але минуло вже понад два місяці і посередники перестали виходити на зв’язок, їх телефони відключені, адрес цих фірм заявники не знають. Гроші ніхто не повертає. За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Перед тим, як віддавати гроші посередникам за працевлаштування або оформлення документів, перевірте наявність ліцензії у посередника, який допомагає в пошуку роботи за кордоном, знайдіть відгуки на форумах. Фірма повинна мати офіційний юридичний статус: мати статутні документи, ліцензії і дозволи, свідоцтво про держреєстрацію. Якщо ви не впевнені у надійності фірми-посередника, краще самостійно заповнюйте анкети та надсилайте документи в компанію роботодавця. Ні в якому разі не робіть передоплату на підставі лише усних обіцянок знайти вам вакансію та оформити документи.