На Херсонщині прикордонники припинили два факти браконьєрства

Упродовж вихідних прикордонники Бердянського загону виявили 11 порушників прикордонного режиму та 3 браконьєрів

6 лет назад 0

Прикордонники Бердянського загону спільно із взаємодіючими структурами продовжують здійснювати контроль за збереженням природних ресурсів в акваторії Азовського моря в межах контрольованих прикордонних районів.

Так, учора на березі озера Сиваш, неподалік с Генічеська Гірка, що на Херсонщині, «зелені кашкети» відділу «Генічеськ» виявили громадянина України, який здійснював вилов водних біоресурсів. Місцевий житель за допомогою 50-ти метрової сітки вбрід незаконно наловив 90 рибин родини кефалевих, камбали та бичка.

Загальна сума збитку завданого державі склала близько 46 тисяч гривень.

Знаряддя лову та рибу прикордонники передали співробітникам Азовського рибоохоронного патруля. За фактом виявленого правопорушення оповіщено Національну поліцію.

Загалом, упродовж вихідних, за результатами моніторингу акваторії Азовського моря військовослужбовці Бердянського загону виявили 11 порушників прикордонного режиму. Причинами порушень, здебільшого, було перебування громадян у контрольованих прикордонних районах без документів, що посвідчують особу, або ж вихід у море на маломірних плавзасобах поза пунктами базування. Також прикордонники припинили 3 факти браконьєрства, які загалом завдали збитків державі на понад 95 тисяч гривень.