В Голопристанському районі поліцейський з лісничим викрили лісового браконьєра

4 года назад 0

У суботу вранці дільничний Голопристанського відділення поліції з лісничим під час спільного рейду поблизу с. Нова Збур'ївка застали «на гарячому» чоловіка, який незаконно пиляв дерева. Зловмисник встиг спилити чотири сосни, і вже завантажував колоди у причеп автомобіля. За незаконну порубку дерев слідчі відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника Голопристанського відділення поліції Олександра Воропаєва, браконьєром виявився 37-річний місцевий мешканець. Чоловік пояснив, що спиляв дерева для опалення власного будинку.

Поліцейські вилучили бензопилу та транспортний засіб з незаконно зрубаною деревиною і доставили у відділення поліції, як речовий доказ. За даним фактом слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Правопорушнику може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Поліція Херсонщини просить громадян не бути байдужими до фактів лісового браконьєрства та невідкладно про такі випадки повідомляти за номером «102».