В Херсоні крадій засуджений на 5 років позбавлення волі

5 лет назад 0

Жертвами зловмисника стали 10 жителів приватного сектору міста Херсона. Зловмисник потрапляв у будинки, віджимаючи грати та металопластикові вікна. Забирав телевізори, планшети, відеокамери, фотоапарати, гроші, золоті прикраси, мобільні телефони та електроінструменти. Заявники оцінили завдані збитки у понад 80 тисяч гривень.

Працівники поліції затримали зловмисника через 20 хвилин після скоєння ним чергової крадіжки. Потерпіла повернулася додому і виявила зникнення золотих прикрас, телевізора та планшета. Жінка одразу зателефонувала в поліцію і під час відпрацювання району правоохоронці побачили чоловіка з двома великими сумками. Помітивши поліцейських, він кинув сумки та почав тікати. Його наздогнали і під час огляду сумок виявили речі заявниці.

Затриманому 48 років, він житель Київської області і 8 разів судимий за наркозлочини, крадіжки, угон та незаконне зберігання зброї. Майно потерпілих зловмисник продавав на ринку та здавав у ломбарди.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Суд визнав чоловіка винним у всіх епізодах його злочинної діяльності та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області