В Херсоні поліцейські перекрили регіональний канал постачання та збуту опію

4 года назад 0

В Херсоні управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили трьох наркозбувальників.

Зловмисники налагодили канал постачання екстракційного опію з м. Миколаєва до Херсона. Під час обшуків у них вилучили 380 готових до збуту доз та речовину, з якої зловмисники хотіли виготовити понад 1000 доз наркотику.

Поліцейські встановили, що двоє раніше судимих жителів Миколаєва приймали наркозамовлення через інтернет. Після чого виготовляли і фасували наркотичну речовину та передавали спільнику в Херсоні. Житель обласного центру допомагав реалізувати «товар» шляхом закладок. Грошові кошти учасники отримували шляхом здійснення транзакцій через електронний гаманець.

Як розповів заступник начальника управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Олексій Дзюбенко, підозрювані працювали лише вночі: поки один робив закладки, інші стежили щоб, на місці не було підозрілих авто або поліцейських. Під час затримання наркозбувальників поліцейські з’ясували, що вони зробили 50 закладок по Херсону, але не встигли їх реалізувати. Найближчим часом наркоотруту буде вилучено за ухвалою суду.

Під час 5 обшуків у зловмисників вилучено 300 мл ацетильованого опію, 120 мг екстракційного опію та 200 мл ангідриду оцтової кислоти. Також вилучили банківські картки, пластикові контейнери з наркотичною речовиною. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» сягає 140000 гривень.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Відділ комунікації поліції Херсонської області