В Херсоні поліцейські викрили на хабарі керівника одного з управлінь центрального органу виконавчої влади

4 года назад 0

Сьогодні правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди в сумі 8 тисяч гривень.

Сьогодні в Херсоні працівники Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Херсонської області задокументували отримання неправомірної вигоди начальником одного з управлінь центрального органу виконавчої влади.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Правоохоронцям стало відомо, що керівник вимагав неправомірну вигоду від місцевої жительки за вирішення питання щодо пришвидшення реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та подальше утримання від проведення перевірок даних, зазначених у деклараціях.

Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі на місці проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення посадовцю підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.