В Херсоні поліція вилучила наркотиків на півмільйона гривень

5 лет назад 0

В Херсоні працівники Управління протидії наркозлочинності викрили учасників злочинної групи, які налагодили канал постачання в місто прекурсорів, з яких виготовляли амфетамін та збували його шляхом «закладок».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час проведення спецоперації за участю бійців роти поліції особливого призначення були затримані 4 учасників злочинної групи віком від 28 до 35 років. Один зі зловмисників чинив озброєний опір, його затримали і зброю вилучили. Відкрите кримінальне провадження за ст.345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що організатор постачав у Херсон прекурсор – фенілнітропропен, з якого його спільники виготовляли особливо небезпечну психотропну речовину – амфетамін. Учасники групи постійно змінювали адреси квартир, будинків та гаражі, які використовували під нарколабораторії. З потенційними покупцями особисто не зустрічалися. Замовлення приймали у месенджерах. Амфетамін реалізовували як шляхом «закладок», так і передавали безпосередньо в руки покупцю. Отримані гроші розподіляли порівну між собою.

"Ми провели одночасно 10 обшуків в будинках, автомобілях фігурантів та в гаражі. Всього вилучили 700 грамів амфетаміну, а це 2800 доз, готових до збуту. Вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» сягає близько півмільйона гривень, — повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв. — Також ми вилучили PVP, інгредієнти та лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, 200 грамів прекурсору «фенілнітропропен», гроші, 3 пістолети, перероблені під бойові, мобільні телефони, пакувальні матеріали, респіратори, електронні ваги, комп’ютерну техніку та автомобіль".

Наразі зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжних заходів. Щодо деяких учасників групи ще проводяться оперативні заходи та обшуки для притягнення їх до відповідальності. Вилучені наркотики направлені на експертизу. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» (карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна).