В Херсоні заарештовано розповсюджувача кокаїну

6 лет назад 0

В центрі Херсона працівники управління карного розшуку, слідчого управління обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області провели спільну спецоперацію по документуванню злочинної діяльності 61-річного торговця кокаїном у великих розмірах. У чоловіка вилучили 15 доз «важкого» наркотику на суму 3000 доларів США.

— Наркозбувальник використовував високий рівень конспірації та старанно "замітав" сліди, тому викрити його було дуже непросто, — повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап. — З клієнтами він домовлявся через смс-повідомлення, а кокаїн зберігав у спеціально облаштованій схованці в стіні у власному помешканні.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка оперативники вилучили 15 грам кокаїну, розфасованого по дозах, та понад 3 тисячі доларів США, отриманих від злочинної діяльності. Вилучені речові докази направлені на дослідження.

Оперативники встановлюють канал надходження чоловіку наркотиків, відпрацьовують його зв’язки.

Сьогодні суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в сумі 352 тисячі гривень.

Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». За збут наркотичних засобів у великих розмірах чоловіку може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області