В Херсоні зупинено рейдерське захоплення Херсонської Державної Морської Академії

7 лет назад 0

Відповідь Міністерства інфраструктури щодо подій в Херсонській морській державній академії на Фейсбуці повідомив народний депутат України Олександр Співаковський:
– Нарешті надійшла відповідь від Міністерства інфраструктури України на моє депутатське звернення стосовно законності вилучення протоколів про відповідність міжнародним та національним вимогам тренажерного центру Херсонская Государственная Морская Академия.
Судячи з документу, Міністерство зважило на можливі негативні наслідки втрати тренажерної бази не лише для майбутнього цього успішного навчального закладу, а й взагалі для репутації нашої країни перед іноземними інвесторами. І більш виважено, я б навіть сказав, неформально, підійшло до пошуку виходу з цієї колізії, яка виникла через певні невідповідності між нормами національного і міжнародного морського законодавства.
Оскільки ситуація нестандартна і потребує детального вивчення фахівцями, створено спеціальну робочу групу "з метою нормативно-правового врегулювання порушених питань”.
"Питання щодо подальшої діяльності та здійснення необхідних заходів щодо збереження ХМСТЦ ХДМА буде розглянуто на засіданні вищевказаної Робочої групи”. Вважаю це дуже позитивним сигналом для колективу Морської Академії, його курсантів та взагалі всієї херсонської громади, яка дружно встала на захист від рейдерів своєї легенди і гордості.
Будемо чекати від Робочої групи вже остаточних висновків. Проте все одно дуже вдячний і Володимиру Борисовичу Гройсману, і Володимиру Володимировичу Омеляну за виявлену небайдужість до цієї гострої проблеми.

За матеріалами
facebook.com