В Одесі троє поліцейських пограбували інкасаторів

6 лет назад 0

В Одесі співробітники Департаменту внутрішньої безпеки затримали трьох офіцерів поліції, яким інкримінують звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу: "Розбій", "Службове підроблення" та "Зловживання владою".

Про це повідомили в прес-службі Національної поліції.

Як стало відомо, троє 29-річних правоохоронців – двоє старших слідчих і заступник начальника відділу слідчого управління поліції, дізналися про те, що одна з фірм в Одесі займається перевезенням грошей в особливо великих розмірах, і вирішили збагатитися.

Реалізацію свого плану зловмисники почали з подачі "липової" заяви від придуманої людини, в якій говорилося про шахрайство – нібито у "заявника" виманили гроші люди, які пересувалися на інкасаторському автомобілі.

З цією фальшивою заявою слідчі відкрили кримінальне провадження, до якого підключили складений ними ж протокол допиту "потерпілого", в якому говорилося про те, нібито інкасатори займаються ще й продажем зброї.

Ці матеріали один зі слідчих погодив в прокуратурі і отримав рішення про проведення обшуку машини "зловмисників", завдяки якому перевертні залучили бійців спецназу, зупинили на вулиці машину інкасаторів і провели в ній обшук.

У той момент, коли спецназ охороняв "озброєних злочинців", слідчі підкинули в машину сумку зі зброєю, а потім оформили її вилучення.

Тим часом вони викрали з інкасаторської машини дві сумки з грошима, в яких було 120 тисяч доларів.

Втім, витратити ці гроші хитрі слідчі не встигли – Департамент внутрішньої безпеки, СБУ і прокуратура затримали подільників і провели обшуки в їх квартирах і службових кабінетах.

На даний момент слідчі поліції розслідують діяння своїх колег, яким оголошено підозри за статтями "Службове підроблення", "Зловживання владою" і "Розбій", за якими викриті офіцери можуть отримати до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.