В Одеській області затримали найбільшу партію контрабандної парфумерії

6 лет назад 0

У порту Одеської області виявили і вилучили більше 650 коробок з парфумерією відомих світових брендів. Загальна кількість виявлених товарів – понад 50 тисяч флаконів на загальну суму близько 10 млн гривень. Про це повідомили в обласному управлінні захисту економіки Нацполіції.

"Оперативники встановили, що в зоні діяльності відділу митного оформлення на території одного з портів на судні, що прибуло з Туреччини, знаходиться контейнер. Згідно з митними документами, в ньому – нібито пакувальна плівка, але в дійсності в контейнері містяться парфумерні вироби відомих світових марок", — йдеться в повідомленні.

За даними поліції, контрабандне переміщення товару організували представники підприємства-експедитора і посадові особи Одеської митниці ДФС.

"Митники оформили контейнер в режимі "транзит" за документами з ознаками підробки про товар і сприяли швидкому його виїзду з порту, не забезпечивши огляд", – наголошується в повідомленні.

Згідно з планом зловмисників, в подальшому по дорозі на митницю іншого регіону України автомобіль з контейнером повинен був заїхати на складські приміщення, де були б розвантажені контрафактні парфумерні вироби. Замість них в контейнер планувалося помістити плівку, яку мали намір розмитнити як вантаж, що прибув з-за кордону.

Вилучену продукцію направили на проведення експертних досліджень. Матеріали за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.