В один день троє херсонців стали жертвами продавців-шахраїв

5 лет назад 0

За минулу добу три жителя Херсонщини стали жертвами Інтернет-шахраїв. Замовляючи товар через мережу Інтернет, не кваптесь одразу перераховувати гроші. Дочекайтесь посилки, перевірте замовлене і лише тоді відправляйте гроші.

В чергову частину Дніпровського відділення поліції надійшло повідомлення від 51-річного місцевого мешканця. Чоловік розповів, що він замовив на одному з Інтернет-сайтів запчастини на автомобіль. Гроші в сумі понад 7000 гривень заявник перерахував на вказаний картковий рахунок, але товар так і не отримав.

Цього ж дня до чергової частини Каховського відділу поліції звернулась 58-річна жителька району. Вона розповіла, що в одній  із соціальних мереж обрала газову плиту та холодильник. Гроші в сумі понад 7350 гривень  жінка перевела на банківський рахунок продавця, проте замовлену покупку так і не отримала.

Також невдалим стало придбання через мережу Інтернет і для 40-річного мешканця Нової Каховки. Чоловік обрав мобільний телефон на одному із сайтів оголошень, перерахував продавцю гроші в сумі 2600 гривень та, як і попередні заявники, не дочекався замовлений товар.

Шановні громадяни! Будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Здійснюйте оплату за товар після його отримання та перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

                                                      Відділ комунікації поліції Херсонської області