В Олешках поліція викрила групу малолітніх крадіїв

5 лет назад 0

В Олешках з автомобілів, які знаходяться на майданчику тимчасового утримання транспортних засобів, стало зникати майно. Поліцейські встановили, що до крадіжок причетні троє неповнолітні місцеві жителі.

Сьогодні вранці в Олешківське відділення поліції зателефонував охоронник майданчику тимчасового утримання транспортних засобів. Чоловік повідомив, що на території майданчика перебуває кілька підлітків та оглядають автомобілі. Приїхавши на місце, слідчо-оперативна група затримала 3 хлопців, віком від 13 до 16 років, та доставила їх у відділення поліції.

Під час спілкування з малолітніми поліцейські з’ясували, що вони потрапили на охоронювану територію з метою пошуку якихось металевих предметів або інших речей, що можна продати чи здати на металобрухт. Підлітки також зізналися, що напередодні вони теж були на майданчику та з незачинених автомобілів забрали вогнегасник, кілька гайкових ключів і автомагнітол. Викрадені речі малолітні правопорушники здали в пункт прийому металобрухту.

Наразі в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». З дітьми проведені профілактичні бесіди правового характеру. Встановлюється ступень провини батьків малолітніх крадіїв.

Відділ комунікації поліції Херсонської області