В Олешківському районі поліція вилучила у місцевого жителя коноплю

6 лет назад 0

Під час проведення профілактичної бесіди з жителем м. Олешки оперативники районного відділення поліції отримали інформацію, що 42-річний раніше судимий чоловік зберігає вдома наркотичні засоби. В ході перевірки отримана інформація підтвердилася.

Як повідомив заступник начальника Олешківського відділення поліції Олександр Коваленко, в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання чоловіка був виявлений пакунок з сухою подрібненою речовиною з характерним запахом рослини «конопля». Зі слів чоловіка, він виростив її для власного споживання.

Вилучена речовина направлена на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Херсонської області