В порту «Херсон» викрили браконьєра з незаконним уловом кефалі на суму 25 тисяч гривень

6 лет назад 0

З метою протидії незаконному вилову живих біоресурсів працівники відділення поліції в порту «Херсон» із залученням екологічної інспекції 29-30 серпня провели відпрацювання акваторії озера Сиваш у Генічеському районі, що розташоване поблизу кордону з тимчасово окупованою територією АР Крим.  

— В ході дводенного відпрацювання ми вилучили 315 браконьєрських сіток довжиною 31 кілометр, живу рибу з яких випустили у природне середовище, а також виявили факт незаконного лову кефалі жителем Генічеська, — повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков. — У браконьєра вилучено 10 сіток загальною довжиною 500 метрів, у яких знаходилась риба кефаль (42 штуки).

Через незаконний промисел риби браконьєр заподіяв шкоди рибному господарству України на суму майже 25 тисяч гривень. Водні поліцейські вилучили у правопорушника незаконні знаряддя лову, гумовий човен з мотором та незаконно виловлені ним водні біоресурси.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».   

Також під час відпрацювання виявлено два факти підробки та неналежного оформлення документів на човни і мотори, за що передбачена відповідальність згідно зі ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Плавзасоби та мотори вилучено.

Відділ комунікації поліції Херсонської області