Відносно винуватця ДТП, у якій загинув поліцейський, обрано запобіжний захід

4 года назад 0

Прокуратурою Херсонської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Херсонської області.

Зокрема йдеться про аварію, що сталася 20 березня цього року, поблизу с. Надеждівка Херсонської області.

У результаті зіткнення автомобіля «Volkswagen Passat» та службового автомобіля поліції «ВАЗ 2107» пасажир — працівник поліції — від отриманих травм загинув на місці події. Ним виявився керівник одного із секторів Чаплинського відділення поліції Головного управління Нацполіції у Херсонській області. Водії обох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

На підставі зібраних доказів водію автомобіля «Volkswagen Passat» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть), та Херсонським міським судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов’язковим носінням електронного засобу контролю.
Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури Херсонської області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.