Вкрадений мопед з Високопілля поліцейські знайшли в сусідній області

4 года назад 0

Невідомий зловмисник угнав мопед.

В чергову частину Високопільського відділення поліції звернулась 26-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що невідомий зловмисник угнав її мопед «Хонда Такт». Впродовж кількох годин поліцейські встановили особу підозрюваного та місцезнаходження транспортного засобу. За незаконне заволодіння мототранспортом угонщику може загрожувати 5 років позбавлення волі.

В ході встановлення обставин поліцейські з’ясували, що злочин стався ще напередодні. Жінка приїхала в гості на мопеді до подруги. Залишивши транспортний засіб із ключами в замку запалення на вулиці, через годину заявниця виявила його відсутність.

Розкриття злочину ускладнювало те, що вже минула майже доба. Поліцейські опитали сусідів, провели подвірний обхід, переглянули наявні в населеному пункті камери відеоспостереження. Одна з камер зафіксувала молодого чоловіка, якого раніше у селищі не бачили. За інформаційними базами поліцейські встановили, що він уродженець Апостолівського району Дніпропетровської області. Як виявилося, 18-річний юнак вже раніше потрапляв в поле зору поліції саме за незаконне заволодіння.

В ході розшукових заходів оперативники встановили, що на даний час чоловік тимчасово проживає у тітки в сусідньому населеному пункті. Під час появи поліцейських на порозі будинку він розгубився та одразу зізнався в скоєнні злочину. З його слів, повертаючись через районний центр додому, на одній із вулиць він побачив мопед із ключами в замку запалення і вирішив його відігнати до батьків, які мешкають у сусідній області в м. Зеленодольськ. Там він залишив мопед в гаражі, щоб згодом продати.

Наразі транспортний засіб повернутий законній власниці. Триває досудове розслідування за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає покарання від сплати штрафу в сумі 17 тисяч гривень до позбавлення волі на строк до 5 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області