Водна поліція Херсонщини продовжує протидіяти незаконному вилову живих водних біоресурсів

4 года назад 0

Учора вночі працівники відділення поліції в порту «Херсон» спільно з представниками рибоохоронного патруля провели профілактичний рейд по акваторії Чорного моря в Каланчацькому районі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник поліцейського підрозділу Максим Жарков, під час патрулювання поблизу с. Хорли правоохоронці виявили шістьох місцевих жителів. Як з’ясувалося, чоловіки здійснювали вилов живих водних біоресурсів незаконними знаряддями лову. У відношенні правопорушників були складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу». За грубе порушення правил рибальства чоловікам загрожує накладення штрафу в сумі від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також у правопорушників були вилучені 6 знарядь лову та незаконно добуті водні живі ресурси на суму близько 6630 гривень.

В ході подальшого патрулювання поліцейські виявили у воді ще 5 одиниць знарядь лову, в яких знаходилися близько 5 тисяч креветок, 500 атерин піщаних та 50 бичків. Водні біоресурси в живому вигляді були повернуті у море, чим попереджено завдання збитків природньому середовищу на суму понад 10 тисяч гривен. Вживаються заходи для встановлення власників креветочних ятерів для притягнення їх до відповідальності.