Водна поліція Херсонщини застерігає – керування плавзасобами в стані сп’яніння небезпечно для життя

4 года назад 0

Учора вранці на річці Дніпро навпроти заводу «Палада» моторний човен зіткнувся з баржою. В результаті цієї пригоди водій та пасажир плавзасобу отримали тяжкі переломи. За словами працівників карети «швидкої допомоги», які доставляли потерпілих в лікарню, обидва чоловіки перебували на човні в нетверезому стані. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, хоча на воді подібні пригоди трапляються не часто, їх наслідки зазвичай дуже тяжкі. Причину ДТП встановить слідство, однак, можливо, саме перебування за кермом у нетверезому стані стало супутньою причиною водної аварії.

Також начальник водної поліції Херсонщини зазначає, що працівники його підрозділу постійно проводять профілактичні рейди по виявленню фактів керування плавзасобами в нетверезому стані. Так позавчора поліцейські на воді поблизу «Гідропарку» зупинили човен «Казанка». Як з’ясувалося, водій плавзасобу знаходився за кермом в стані алкогольного сп’яніння. В ході перевірки алкотестер зафіксував показники, що втричі перевищують максимально дозволену норму (0,63 промілє).