У Білозерці ювенальні поліцейські провели рейд по виявленню підлітків, які палять та вживають алкоголь

4 года назад 0

Працівники відділу ювенальної превенції провели нічний рейд у смт Білозерка з метою профілактики і припинення тютюнопаління серед підлітків, а також інформування їх про адміністративну відповідальність за такі правопорушення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час профілактичного рейду поліцейські виявляли неповнолітніх, які палили цигарки та вживали алкогольні напої. Поліцейські провели з ними профілактичні бесіди щодо відповідальності за вчинені правопорушення. У відношенні чотирьох хлопців складені адміністративні протоколи за ст.175-1 КУпАП «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» та ст.178 КУпАП «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді».

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, з початку року у відношенні неповнолітніх, які курили тютюнові вироби у заборонених місцях, складено 370 адміністративних протоколів. За розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях — 419 адміністративних матеріалів. За доведення неповнолітніх до стану сп'яніння на дорослих поліцейські склали 178 адмінпротоколів. Виявлено 140 фактів продажу підліткам алкогольних напоїв і тютюнових виробів. На підприємців, у магазинах яких дітям продали тютюнові вироби та спиртні напої, накладені штрафи.

Поліція звертається до громадян не бути байдужими і обов'язково повідомляти про факти незаконного продажу дітям алкоголю і тютюну. Будьте певні, що поліцейські перевірять усі звернення і, в разі виявлення порушень закону, негайно відреагують.