У Білозерському районі дільничний поліцейський розкрив грабіж пенсіонерки під час операції «Візит»

5 лет назад 0

Злочин стався в одному з сіл Білозерського району. Вдень невідомий вибив двері в будинок 71-річної жінки та почав вимагати гроші. Нападник вдарив господарку по обличчю та закрив рот рукою, щоб жінка не кричала. Потерпіла була у шоковому стані та сказала, що у неї немає грошей, адже вона все витратила на лікування. Зловмисник обшукав дім, забрав тюнер та тонометр. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Наразі в області проводиться операція «Візит» і дільничні поліцейські відвідують помешкання громадян. Під час бесіди з жителькою села, яка з родиною нещодавно переїхала сюди, дільничний офіцер поліції Дмитро Нагель дізнався, що 21-річний син жінки приніс додому тонометр. На запитання, які ще речі останнім часом приносив її син, мати винесла тюнер і тонометр, які були викрадені з будинку пенсіонерки. Сина жінки дільничний розшукав біля смітника, де той шукав металеві речі.

Молодий чоловік пояснив, що того дня був у стані алкогольного сп’яніння і вирішив вкрасти з будинку пенсіонерки цінні речі. Він гадав, що жінка перебуває в лікарні і не знав, що вона повернулася додому. З його слів, йому не вистачало грошей на життя, адже роботою по найму він заробляв дуже мало.

Як зазначив дільничний Дмитро Нагель, після затримання зловмисника він спілкувався з потерпілою і вона досі перебуває у стресовому стані, боїться залишатися сама. Поліцейський заспокоїв жінку, вручив їй свою візитку та запевнив, що вона може у будь-який час звернутися до нього по допомогу.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж» (карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років).