У Білозерському районі поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві карткового боржника

4 года назад 0

У Білозерське відділення поліції зателефонував місцевий житель. Чоловік розповів, що вранці до нього в гості прийшов знайомий, який погано себе почував. У нього були садна на голові та гематоми на обличчі. Тому заявник викликав швидку та поліцію. Від отриманих тілесних ушкоджень гість помер до приїзду медичних працівників. Наразі поліцейські встановили справжні обставини події та затримали чоловіка за підозрою в скоєнні умисного вбивства. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські з’ясували, що заявником є 45-річний громадянин, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Під час огляду місця події поліцейські помітили, що господар невпевнений у своїх свідченнях, плутається в показах і намагається придумати нові версії. Так і з’ясувалось, що він усе вигадав, щоб уникнути покарання.

Як встановили поліцейські, потерпілий прийшов в будинок напередодні ввечері. Разом чоловіки вживали алкогольні напої. Під час застілля господар згадав, що гість винен йому картковий борг, який не повертає вже тривалий час. Через це між чоловіками почалась бійка, в ході якої власник оселі декілька разів вдарив боржника в обличчя та по голові дерев’яною палицею. Після цього ліг спати, а вранці вже виявив, що гість помер.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Підозрюваний затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.