У Голопристанському районі дільничний поліцейський виявив автомобіль з незаконно спиляними деревами акації

4 года назад 0

Автомобіль «ВАЗ 2102» з причепом, завантаженим доверху дровами, дільничний офіцер побачив під час обслуговування території села Таврійське. Поліцейський зупинив автівку, щоб перевірити законність придбання лісоматеріалів. Але жодних документів на деревину у водія та двох його пасажирів не було. Дільничний викликав на місце слідчо-оперативну групу. Відтепер правопорушникам може загрожувати кримінальна відповідальність. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника Голопристанського відділення поліції Олександра Воропаєва, в автівці перебували троє мешканців району віком від 18 до 22 років. У причепі ВАЗу знаходилось майже два кубометри стовбурів акації. Зі слів чоловіків, вони спиляли дерева на своїх подвір’ях, що маловірогідно. Автомобіль та причеп з дровами поліцейські вилучили і доставили на територію відділення поліції до з’ясування всіх обставин.

За даним фактом слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.