У Херсоні капітану поліції намагалися дати хабар

5 лет назад 0

До Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшов рапорт заступника слідчого відділення Херсонського відділу поліції. 31-річний капітан поліції повідомив, що один зі співробітників Управління Державної фіскальної служби України намагається дати йому хабаря.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

500 доларів США фіскал обіцяв надати за можливість уникнути кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків та закриття розпочатого кримінального провадження. 

За матеріалами УДВБ НПУ військовою прокуратурою Південного регіону України було внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Провадження передано за підслідністю до Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

Спільними діями внутрішньої безпеки НПУ, Управління захисту економіки у Херсонській області ДЗЕ НПУ, ДБР, військової прокуратури та внутрішньої безпеки УДФС 26-річного старшого оперуповноваженого УДФС затримали після передачі ним вищезазначеної суми посадовцю поліції.

Предмет хабара вилучено. Вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст.208 КПК України. У разі доведення вини службовця йому загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.