У Херсоні мобільна група з реагування на факти домашнього насильства врятувала постраждалих від агресії жінок та дітей

4 года назад 0

Вночі працівники поліцейської мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства двічі виїжджали на виклики про сімейні скандали, врятували від проявів насильства жінок та чотирьох дітей. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Перший виклик надійшов від 35-річної жінки, яка благала врятувати її від агресії чоловіка-військового. На місці події працівники поліції намагалися заспокоїти голову родини, але він ні на що не реагував, кидався на жінку. Свідками сімейної тиранії стали двоє дітей віком 4 та 7 років. Жінка пояснила, що останнім часом чоловік поводиться неадекватно, безпідставно проявляє агресію. Тому вона хотіла залишити з доньками місце проживання, але чоловік їх не пускав. Після кількох годин перемовин чоловік погодився, щоб дружина з дітьми поїхала до родички.

Працівники поліції відібрали від жінки заяву та пояснення, передали до Корабельного відділення поліції для подальшої передачі матеріалів до військової частини для притягнення військовослужбовця до дисциплінарної відповідальності.

Під час виїзду на другий виклик поліцейські надали допомогу жінці з двома синами, яких чоловік виганяв зі своєї квартири. Господар пояснив, що не хоче бачити членів своєї родини. Поліцейські заспокоїли агресора та відвезли жінку з синами до рідних. Ця родина є на обліку як та, що перебуває у складних життєвих обставинах. Відносно чоловіка складено адмінпротокол за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

За словами координатора поліцейської мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства Віталія Сайфутдінова, головне завдання працівників групи – убезпечити жертв домашнього насильства від агресорів, локалізувати конфлікт та надати постраждалим максимальну допомогу.