У Херсоні поліцейські допомогли двом жінкам, які постраждали від насильства з боку дорослих дітей

4 года назад 0

За добу до поліції звернулися одразу дві жительки Херсона з благаннями захистити їх від агресивних дій рідних синів. На повідомлення відреагували та допомогли жертвам працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Першою на лінію «102» зателефонувала 61-ічна херсонка. Вона повідомила, що 34-річний син кидається на неї, руйнує меблі, погрожує побити та висловлюється у її відношенні нецензурними словами. Жінка була дуже налякана. Працівники поліції прибули за вказаною адресою та з’ясували наступне. Син жінки виявився раніше судимим за угони автомобілів, у місцях позбавлення волі провів 12 років. І нині він є підсудним у кримінальному провадженні. Жінка розповіла, що син виганяв її з квартири, вимагав продати нерухомість і віддати всі гроші йому, адже він єдиний нащадок. У його відношенні працівники поліції склали адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Жінка залишила місце проживання і переїхала на певний час жити до родички. Поліцейські пояснили чоловіку, що у разі повторення подібного йому може загрожувати кримінальна відповідальність за вчинення домашнього насильства.

Другою жертвою домашнього насильства стала 54-річна жінка. Вона пояснила поліцейським, що її 28-річний син поводиться неадекватно, намагається її побити та словесно принижує. На місці події поліцейські застали вкрай агресивного чоловіка, який кидався на всіх оточуючих та за всіма ознаками був під дією алкоголю. Спочатку він не реагував на зауваження, потім заспокоївся і пояснив, що після важкого робочого дня випив зайве, що і спровокувало конфлікт. Поліцейські склали у його відношенні протокол про домашнє насильство. Зважаючи на загрозу здоров’ю заявниці, поліцейські винесли кривднику терміновий заборонний припис, який забороняє йому спілкування з матір’ю на певний час. Поліцейські залишили жінці контакти служб, де їй зможуть надати психологічну та юридичну допомогу.