У Херсоні поліцейські допомогли жінці з дитиною, які стали жертвами домашнього насильства

5 лет назад 0

30-річна жителька Херсона постраждала від домашнього тирана, яким виявився її 47-річний співмешканець. Від агресії чоловіка потерпала і дев’ятимісячна донечка пари. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Коли чоловік, крім психологічного приниження, почав бити співмешканку, вона звернулася по допомогу до дільничного офіцера поліції. Кривднику винесли терміновий заборонний припис, який зобов’язав його залишити місце проживання постраждалої на 10 діб.

Але правопорушник не виконав умови припису, у зв’язку з чим поліцейські доставили його у Дніпровське відділення поліції та склали протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Жінку з малолітньою донькою працівники поліції спочатку відвезли у Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де їм надали психологічну допомогу. Після чого правоохоронці доставили матір з дитиною у Кризовий центр для жінок, які постраждали від домашнього насильства, на тимчасове проживання. Тепер жінка в безпеці, їй нічого не загрожує, у центрі вона зможе отримати необхідні юридичні консультації та психологічну підтримку.

Після розгляду адміністративних матеріалів в суді, буде прийнято рішення про відкриття кримінального провадження за ст.126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України. Сімейному кривднику може загрожувати до 2-х років позбавлення волі.