У Херсоні поліцейські розшукали двох неповнолітніх втікачів

6 лет назад 0

У Херсоні 9 січня залишили будинок сімейного типу двоє неповнолітніх. Розшук рідних братів, віком 12 та 14 років, продовжувався три дні.

Наразі з ними працюють спеціалісти Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Протиправних дій стосовно хлопців вчинено не було.

Ввечері 9 січня в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини від мешканки Дніпровського району надійшло повідомлення, що в будинок сімейного типу не повернулися двоє вихованців. Рідні брати, віком 12 та 14 років, раніше вже неодноразово залишали місце проживання. Розшуком неповнолітніх втікачів займалися працівники відділу ювенальної превенції та оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції, співробітники Дніпровського відділення поліції. Також були орієнтовані всі піші та автопатрулі.

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Тетяна Пшонь, пошуки дітей тривали три дні. Поліцейські розшукали їх у мікрорайоні Таврійський. Вони сиділи на лавочці у подвір’ї однієї з багатоповерхівок разом із двома 14-річними підлітками. Останні під час спілкування з поліцейськими вели себе зухвало, висловлювалися нецензурною лайкою та погрожували правоохоронцям.

За словами дітей, яких розшукували, прийомні батьки не дозволяли їм допізна гуляти і вони залишили місце проживання. Ночували на трубах теплотраси, їжу їм приносили двоє знайомих підлітків, з якими їх і застали поліцейські.

Наразі брати-втікачі перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Також у Центр поміщені і двоє їх 14-річних товаришів за агресивні дії по відношенню до працівників поліції. Раніше поліцейські також неодноразово їх шукали та повертали в родини. У відношенні їх батьків складені адміністративні протоколи за ст.184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

Відділ комунікації поліції Херсонської області