У Херсоні поліцейські врятували від нетверезого агресивного батька чотирьох дітей

4 года назад 0

На лінію «102» надійшов виклик від працівників служби у справах дітей, що у Корабельному районі нетверезий чоловік кидається на працівників та не дозволяє їм забрати дітей у лікарню. На місце події прибула мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У квартирі знаходився 34-річний чоловік разом зі своїми шістьма дітьми. Господар був у стані алкогольного сп’яніння, поводився агресивно та висловлювався нецензурною лайкою. З’ясувалося, що його дружина в лікарні, де народила сьому дитину.

Поліцейські жахнулися від умов проживання сім’ї, фізичного та емоційного стану дітей. Найменші четверо дітей, віком від 1 року до 5, були вкрай занедбані, майже без одягу, голодні та брудні. 5-річна дівчинка діставала хліб зі сміттєвого відра, у квартирі зовсім не було продуктів харчування. Батько знайшов одне гниле яблуко, яке хотів дати дітям. У помешканні відчувався страшенний сморід. У малечі навіть не було чистого одягу, щоб їхати в лікарню, а також взуття. Їжу їм купили сусіди, поліцейські та працівники соцслужби.

Зважаючи на загрозу здоров’ю дітей, поліцейські та працівники служби у справах дітей помістили чотирьох найменших діток у лікарню, де їх обстежать та нададуть необхідну допомогу.

У відношенні батька буде складено адміністративний протокол за неналежне виконання обов’язків по догляду за дітьми. Після проведення всіх перевірок, буде вирішуватися питання щодо позбавлення батька і матері прав на дітей.

Як повідомив координатор мобільної групи реагування на факти домашнього насильства Віталій Сайфутдінов, з початку року працівники групи відреагували на 430 викликів про сімейні скандали, склали 168 адміністративних протоколів про домашнє насильство та винесли 70 термінових заборонних приписів у відношенні домашніх тиранів.