У Херсоні поліцейські встановили особу псевдомінера кіноконцертної зали «Ювілейний»

4 года назад 0

Житель Херсона двічі повідомляв про замінування кіноконцертної зали «Ювілейний» під час виступів артистів, до яких мав особисту неприязнь. За скоєне йому може загрожувати до 6 років ув’язнення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Наприкінці жовтня та у грудні в Херсонський відділ поліції надходили дзвінки від невідомого про замінування ККЗ «Ювілейний». В той час там відбувалися концерти, зали були заповнені глядачами. В обох випадках на місце виїжджали усі екстрені служби, поліцейські оточували територію, спеціалісти-вибухотехніки обстежували будівлю та прилеглу територію. При перевірці вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявляли. Повідомлення виявлялися хибними. Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності».

Працівники поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили особу псевдомінера. Йому 27 років і він моряк. Свої дії пояснив тим, що має особисту неприязнь до артистів і таким чином хотів зіпсувати їх концерти. Щоразу він купував нові сім-картки, з яких робив дзвінки. Також херсонець пояснив, що на той час був у стані алкогольного сп’яніння.

Нині призначено проведення відповідних експертиз. Вирішується питання про повідомлення чоловіку про підозру. За скоєне йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.