У Херсоні поліцейські встановили особу зловмисника, причетного до крадіжки з церкви

4 года назад 0

За скоєння правопорушення чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Сьогодні в Херсонський відділ поліції звернувся 42-річний працівник одного з місцевих храмів. Він повідомив, що зранку, під час проведення служби, до храму зайшли двоє безхатченків та попросили погрітись. Коли вони пішли чоловік виявив, що відсутня одна з ікон та повідомив про це до поліції.

Протягом години поліцейські встановили, що до крадіжки причетний раніше судимий 56-річний чоловік. Його знайшли на одному з ринків міста, де він намагався продати ікону. Церковне майно у нього вилучено. Він пояснює, що хотів продати ікону та витратити гроші на власні потреби.

Зловмисника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Незабаром йому буде повідомлено про підозру. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Статтею передбачене покарання включно до позбавлення волі на строк до п’яти років. Досудове розслідування триває.