У Херсоні поліцейські затримали «закладчика» наркотиків

5 лет назад 0

Пізно ввечері на одній з вулиць Херсона увагу патрульних поліцейських привернув підозрілий чоловік, який коли побачив службовий автомобіль поліції, різко розвернувся й швидко пішов у зворотньому напрямку. Чоловіка наздогнали та в ході особистого огляду виявили 50 пакетиків з наркотиками, схожими на небезпечну психотропну речовину PVP. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Дніпровського відділення поліції. Підозрюваного затримали, йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років.

Підозрюваним виявився 25-річний херсонець. Поліцейські з’ясували, що чоловік на території обласного центра робив «закладки» з небезпечною психотропною речовиною PVP. Особисто з клієнтами він не зустрічався. Потенційні покупці виходили з ним на зв’язок через один з інтернет-месенджерів, робили замовлення та відправляли гроші на його банківську картку. Після цього наркокурьер залишав закладку з наркотиками в обумовленому місті.

Під час особистого огляду у підозрюваного виявили 50 пакетиків з наркотиками, загальною вагою близько 50 грамів. Наразі поліцейські встановлюють канали надходження наркотичної речовини та коло осіб, які можуть бути причетними до цього злочину.

Дніпровським відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Підозрюваний затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наркотична речовина вилучена та направлена на дослідження.

Відділ комунікації поліції Херсонської області