У Херсоні поліція надавала допомогу родинам, де діти вчиняють психологічне насильство

4 года назад 0

За вихідні дні по допомогу мобільних груп ГУНП з реагування на факти домашнього насильства звернулися дві родини з Херсона, де діти вчиняли психологічне насильство відносно дорослих.

Перший виклик надійшов від жінки. Вона просила вплинути на 11-річного сина, який залежний від комп’ютерних ігор, відмовляється ходити в школу, на будь-які зауваження її та дідуся реагує агресивно, впадає в істерику, кричить та ображає рідних. Працівники поліції поговорили з хлопчиком та пояснили, що своєю поведінкою він ображає маму та дідуся. Після понад годинної бесіди хлопчик пообіцяв поліцейським більше не ображати маму та відвідувати школу. Для корекції поведінки хлопця, поліцейські порадили його рідним проконсультуватися з психологом, щоб з’ясувати причину конфліктів та не допустити подібних ситуацій у майбутньому.

Другий виклик надійшов від подружжя, яке виховує 17-річну племінницю жінки. Батьки дівчини позбавлені прав на виховання доньки. Заявники розповіли, що племінниця ображає їх нецензурною лайкою, не слухається, вимагає забезпечити її грошима або новими гаджетами. На пояснення, що дорослі не мають фінансових можливостей, дівчина ніяк не реагує. Працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства поспілкувалися з неповнолітньою та пояснили, що її поведінка ображає рідних. Дівчині та її опікунам поліцейські порадили шукати спільну мову або звернутися за консультацією до психолога.

Шановні батьки! Щоб не допустити подібних ситуацій, проводьте якомога більше часу з дітьми, будуйте з ними дружні стосунки, діти повинні знати, що можуть прийти до вас з будь-якими проблемами. Контролюйте час, який дитина проводить за комп’ютером, шукайте спільні інтереси з дитиною, адже комп’ютерні ігри не замінять живого спілкування з рідними та друзями.

Якщо ж вам не вдається встановити контакт з дитиною, краще звернутися до кваліфікованих спеціалістів, які порадять, як поводитися у різних ситуаціях.

Відділ комунікації поліції Херсонської області