У Херсоні попався «на гарячому» серійний крадій ліфтового кабелю (фото)

7 лет назад 0

У Херсоні протягом кількох місяців понад 50 ліфтів багатоповерхівок залишилися без струму. Невідомому крадію необхідно було лише три хвилини, щоб вирізати електричний кабель та зникнути непоміченим. Зловмисника затримали після чергової крадіжки ліфтового кабелю.

Майже щодня у денну пору в спальних районах обласного центру невідомі зловмисники вирізали ліфтові кабелі у багатоповерхових жилих будинках.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів під підозру потрапив чоловік, з яким поруч весь час була собака породи «кокер-спанієль», — повідомляє ГУНП у Херсонській обл у Фейсбуці.

Оперативники відпрацьовували територію Таврійського мікрорайону. Неподалік від загальноосвітньої школи №24 вони помітили чоловіка із собакою породи «спанієль». В руках чоловік тримав великий пакет.

Поліцейські зупинили чоловіка та виявили у пакеті кілька метрів ліфтового кабелю. Також в рюкзаку затриманого вилучили плоскогубці, кухонний ніж та пристрій для відмикання дверей ліфту. Поліцейські з’ясували, що затриманим є раніше судимий житель м .Олешки. Вночі він працює охоронцем, а вдень періодично виїжджав у Херсон для скоєння крадіжок ліфтового кабелю, який здавав на металобрухт.

Підозрюваному обрана міра запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Відкрите кримінальне провадження. Чоловік підозрюється у скоєнні понад 50 крадіжок ліфтового кабелю.

Проводиться досудове розслідування.