У Херсоні працівники групи реагування на факти домашнього насильства врегулювали 170 сімейних скандалів

4 года назад 0

Координатор поліцейської групи реагування на факти домашнього насильства Віталій Сайфутдінов повідомив, що з початку року працівники поліції відреагували на 170 повідомлень громадян про домашнє насильство. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За фактами цих викликів було складено 80 протоколів про виявлені правопорушення — саме за фактами домашнього насильства. Також цього року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 9 кримінальних проваджень щодо домашнього насильства.

Нині в Херсонській області на обліку перебуває 2860 кривдників. Цього року поліцейські винесли 37 термінових заборонних приписів, які є терміновою невідкладною дією для припинення домашнього насильства. Надалі ці порушники перебувають під контролем поліції. А для недопущення рецидивів, поліцейські проводять з кривдниками профілактичну роботу. Постраждалі ж від домашнього насильства отримують юридичну та психологічну допомогу в центрі реабілітації для жертв домашнього насильств, який діє в Херсоні.