У Херсоні правоохоронці припинили діяльність мережі порностудій

4 года назад 0

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Херсонській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, спільно із слідчим відділом Херсонського відділу поліції та під процесуальним керівництвом Херсонської місцевої прокуратури припинили діяльність порностудії, яка працювала у Херсоні. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Правоохоронці встановили організатора, адміністратора та моделей причетних до злочинного бізнесу. Організатор займався господарськими та фінансовими питаннями, добирав персонал, консультував дівчат, вів бухгалтерський облік. А адміністратор слідкував за справністю обладнання, підшукував кадри в соціальних мережах, навчав користуванню спеціалізованого веб-кам сайту в Інтернеті.

Моделі працювали за комп'ютерами в приміщенні порностудії, що знаходилась у місті. Кожен комп'ютер був оснащений веб-камерою для онлайн-відеозйомки та професійним освітленням. Дівчата користувались спеціалізованим веб-кам сайтом та надавали іноземцям порноконтент у режимі реального часу. Сплата за послуги здійснювалось щохвилинно в іноземній валюті.

Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили комп’ютери, ноутбуки, веб-камери, мікрофони та інші носії інформації, які використовувались для створення і розповсюдження відео порнографічного характеру. Поліцейські виявили та задокументували протиправну діяльність шістьох дівчат віком від 22-х до 28-ми років, які у якості веб-моделей безпосередньо займалися розповсюдженням продукції порнографічного характеру.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст.301 Кримінального кодексу України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів». Наразі готується повідомлення про підозру організатору та адміністратору порностудії. Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.