У Херсоні приватний підприємець став жертвою шахрая

6 лет назад 0

В Дніпровське відділення поліції звернувся приватний підприємець, який займається реалізацією радіаторів для опалення. Чоловік повідомив, що під виглядом працівника лікарні, шахрай заволодів у нього товаром на суму понад 24 тисячі гривень.

Поліцейські з’ясували, що в приватну фірму по розміщеному в Інтернеті оголошенню зателефонував невідомий чоловік. Він представився працівником однієї з лікарень обласного центру та повідомив, що медзаклад планує встановити радіатори для обігріву будівлі в зимовий період. В ході розмови покупець та продавець домовилися про покупку 14 батарей на загальну суму 24480 гривень.

В домовлений час підприємець привіз товар на подвір’я медичного закладу. До нього підійшов невідомий чоловік, представився завгоспом та вказав, де розвантажувати радіатори. Після цього псевдо-покупець запропонував продавцю піднятися на 4-й поверх лікарні в бухгалтерію за грошима.

Підприємець зайшов у лікарню шукати бухгалтерію. Але працівники лікарні повідомили, що нічого не замовляли. Чоловік вибіг на вулицю, проте радіаторів там вже не було. Він зрозумів, що став жертвою шахрая та звернувся в поліцію.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Поліція нагадує громадянам про необхідність бути уважними та пильними під час здійснення, як покупок, так і продажу товарів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області