У Херсоні стався конфлікт між активістами

6 лет назад 0

Слідчі попередньо кваліфікують подію за шістьма статтями Кримінального кодексу України. Зараз триває перевірка обставин конфлікту.

У вівторок, 28 серпня увечері в Херсоні між депутатом однієї з районних у місті Херсоні рад, активістами та представниками однієї з громадських організацій стався конфлікт, який періодично продовжувався до сьогоднішнього ранку. Попередньою причиною конфлікту стало небажання представника громадської організації звільнити приміщення, яке перебуває у комунальній власності.

Під час конфлікту обидві сторони застосовували газові балончики. Учасники події повідомили про зникнення документів та особистих речей. Крім цього, були пошкоджені мобільні телефони, легковий автомобіль, грати на вікнах та вікна приміщення.

За даними фактами до Херсонського відділу поліції від учасників конфлікту надійшла низка звернень. Усі заяви належним чином зареєстровані в Журналі Єдиного обліку. Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень – ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження), ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ, ст.296 (Хуліганство) ККУ, ч.2 ст.186 (Грабіж) ККУ та ст.356 (Самоправство) ККУ. Поліція встановлює усі обставини подій.

Відділ комунікації поліції Херсонської області