У Херсоні відбувся суд над підозрюваним в підпалі будинку суддів

5 лет назад 0

Вночі, 8 жовтня, в Каховському районі сталося загоряння будинку, де мешкає подружжя суддів. В ході проведення першочергових слідчих дій поліція встановила, що загоряння сталося в результаті підпалу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські з’ясували особу зловмисника, який обгрунтовано підозрюється в причетності до скоєного злочину. Ним є 42-річний мешканець Херсона. Слідчий обласного главку поліції повідомив йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.378 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного».

У п'ятницю, 11 жовтня, в Херсонському міському суді відбулося засідання з обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Слідство виступило з клопотанням перед судом про тримання чоловіка під вартою строком 60 діб. Але, враховуючи, що за словами адвокатів, їх підзахисний на теперішній час перебуває на стаціонарному лікуванні, судове засідання було перенесене до його одужання. Також в лікувальний заклад направлений запит щодо встановлення достовірності захворювання підозрюваного. Досудове розслідування триває.