У Херсоні виявили схованку вибухонебезпечних предметів

5 лет назад 0

Вдень у мікрорайоні «Шуменський» місцева пенсіонерка зі своїм чоловіком йшли пішохідним мостом через р. Вірьовчина. Неподалік мосту у камишах їх увагу привернули підозрілі пакунок та мішок. Розгорнув пакет, жінка побачила всередині предмети, схожі на гранати, та викликала поліцію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Слідчо-оперативна група встановила, що виявлені предмети дійсно схожі на гранати типу РГД, і оточила місце події до приїзду спеціалістів-вибухотехників. В ході огляду пакунку та мішка, поліцейські нарахували 56 корпусів гранати «РГД-5», 5 корпусів гранати «РГ-42», корпус гранати «Ф-1» та 12 запалів до гранат. Також службова собака кінологічної служби неподалік виявила прикопані у землі близько 3 кг пластиду та частину тротилової шашки.

Як розповів заступник начальника вибухо-техничного відділу обласного главку поліції Микола Буркацький, боєприпаси та вибухові речовини знаходились в цьому місці близько півроку. Під дією вологи запали до гранат стали небезпечними, тому їх знищили на місці. Інші боєприпаси направили на дослідження в експертно-криміналістичний центр.

За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Поліція проводить слідчо-розшукові заходи по встановленню власника небезпечних предметів та їх походження.