У Херсоні викрили шахрая, який «надавав допомогу» громадянам у встановлені автономного опалення

4 года назад 0

Перша заява від потерпілого про шахрайські дії надійшла в Корабельне відділення поліції у грудні минулого року. Мешканець обласного центру розповів, що заплатив майже 1500 доларів США малознайомому чоловіку, який пообіцяв «вирішити» питання з оформленням документації на встановлення автономного опалення. Упродовж місяця з аналогічними заявами звернулись ще десятеро мешканців міста. Оперативники встановили зловмисника, наразі йому повідомлено про підозру. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські встановили, що до низки скоєних злочинів причетний 38-річний херсонець, він встиг ошукати довірливих громадян на суму понад 15 тисяч доларів США. Також правоохоронцям стало відомо, що колись зловмисник мав зв’язки, за допомогою яких він дійсно допомагав з оформленням документів. А коли у чоловіка не стало можливості вирішувати питання з оформленням, він продовжував брати гроші за старою схемою, але обіцянки не виконував.

Як розповів начальник Корабельного відділення поліції Андрій Сколібог, наразі чоловікові повідомлено про підозру за ч.2 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати до 3 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.