У Херсоні знайшли «телефонного аноніма»

7 лет назад 0

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією за останній час викрили та затримали кількох «телефонних анонімів», які погрожували здійсненням терористичних актів у різних регіонах.

Дорослі дяді з Кривого Рогу, Волині та Чернігова погрожували телефоном у стані алкогольного сп’яніння. А от у Чернівцях і Херсоні відмітились неповнолітні.

СБ України звертає увагу, що почастішали випадки анонімних повідомлень від неповнолітніх.

Співробітники спецслужби у Чернівцях відслідкували дзвінок від «юного жартівника-терориста», який здійснив анонімне повідомлення про мінування однієї з центральних шкіл обласного центру. Зважаючи на загрозу дітям, правоохоронцям спочатку довелося здійснити повну евакуацію персоналу та учнів школи.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Відповідальність за дії дванадцятирічного сина нестимуть батьки «малолітнього аноніма».

У Херсоні  учень теж анонімно повідомив про мінування міської школи та був оперативно встановлений правоохоронцями. Відповідальність за дії молодика будуть нести його батьки, яким загрожує чималий штраф .

СБ України вкотре нагадує, що незалежно від віку та мотивів «телефонних терористів» їхні дії кваліфікуються згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України. Хибне повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено на термін від чотирьох до восьми років.

За матеріалами прес-центру СБУ