У Каховці оперативники затримали небезпечного розбійника. Його спільник — досі у розшуку

3 года назад 0

У січні 2020 року в одному з сіл Каховського району двоє чоловіків у масках увірвались до будинку 83-річної жінки та її 81-річного чоловіка, зв’язали скотчем подружжя, погрожували їм ножем, били. Після “вибивання” необхідної інформації у пенсіонерів забрали 6 мобільних телефонів і 55 тисяч гривень.

Після того, як про напад стало відомо в правоохоронних органах, слідчі встановили особу одного з нападників. Ним виявився 26-річний житель Каховки, неодноразово судимий за майнові злочини. За фактом розбійного нападу було відкрите кримінальне провадження. 

Лише вчора, 12 листопада, каховські поліцейські пред’явили звинувачення чоловікові у вчиненні злочину. Під час обшуку в нього вдома знайшли обріз мисливської рушниці і один із телефонів, який він забрав у пенсіонерів.

Як повідомив начальник Каховського відділу поліції Вадим Парфентьєв, ще тоді, у січні, підозрюваний, розуміючи, що йому загрожує до 12 років ув’язнення, утік в Одеську область, де переховувався від слідства. Розпочалися пошуки обвинуваченого. Зловмисник постійно використовував різні методи конспірації, змінював місця проживання та мобільні номери і телефони. Нарешті оперативники управління карного розшуку разом з Каховським відділом поліції затримали втікача у Каховці на території гаражного кооперативу, де він винаймав гараж для проживання.

Зловмисник постане перед судом за скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Особа другого зловмисника все ще встановлюється.