У Новій Каховці поліцейські затримали підозрюваного у пограбуванні 11-річної дівчинки

5 лет назад 0

Злочин стався у денний час неподалік від школи. 11-річна дівчинка чекала подругу і розмовляла по телефону. Раптом до неї підійшов невідомий чоловік, почав погрожувати та вимагати віддати мобільний. Зловмисник відібрав телефон у дитини і втік. Поруч в той час не було нікого з дорослих. Нападника бачила пенсіонерка, але вона не могла наздогнати чоловіка. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Налякана дівчинка розповіла поліцейським прикмети зловмисника. Працівники Новокаховського відділу поліції перевіряли раніше судимих та можливі місця збуту мобільного. Кілька людей повідомили, що до них приходив чоловік і пропонував купити телефон тієї самої марки, який був у потерпілої. Але всі відмовилися, тому що у чоловіка не було ніяких документів. Оперативники встановили особу підозрюваного, яким виявився 29-річний наркозалежний житель Нової Каховки, раніше до кримінальної відповідальності не притягався.

Працівники поліції вилучили телефон дівчинки за місцем проживання підозрюваного. Школярка упізнала свого кривдника. Він пояснив, що скоїв злочин через брак коштів.

Як повідомив начальник Новокаховського відділу поліції Олександр Рогожин, наразі працівники поліції повернули телефон маленькій власниці. Вирішується питання про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Чоловіку може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі.