У Скадовську поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві пенсіонерки через гроші

5 лет назад 0

Життя 91-річної жінки сусід-зловмисник оцінив у 1400 гривень. Вночі чоловік увірвався в будинок жінки, побив її та забрав гроші. Щоб приховати сліди злочину, чоловік розкидав речі в будинку, ініціюючи розбійний напад. Поліцейські затримали підозрюваного упродовж восьми годин.

Злочин стався в одному з сіл Скадовського району. У відділення поліції звернулася соціальний працівник і повідомила, що кілька днів її 91-річна підопічна не відповідає на телефонні дзвінки, двері її будинку зачинені. Заявниця переживала, що жінці стало зле і вона потребує медичної допомоги. Увійшовши в будинок, поліцейські побачили там повний безлад. Усі речі були розкидані, тіло господарки лежало на підлозі, закидане ковдрами. Жінка померла насильницької смертю, про що свідчили численні гематоми на обличчі.

Працівники Скадовського відділення поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів для розкриття злочину. Поліцейські провели подвірний обхід і встановили, що у загиблої були неприязні стосунки з її найближчим 34-річним сусідом. Вдома чоловіка не було, правоохоронці знайшли його у місті Скадовськ. Він зізнався у скоєнні злочину і пояснив, що того дня вживав спиртні напої, а вночі пішов до сусідки з’ясовувати стосунки. Проникнувши в дім, він побив господарку, забрав гроші, після чого влаштував у кімнатах безлад. З грошима він поїхав у місто Скадовськ, де витрачав кошти у барах, поки його не затримали поліцейські.

Як повідомив начальник слідчого відділення Скадовського відділення поліції Ігор Моргун, зловмисник раніше судимий за корисливі злочини і наразі затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 п.6 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство з корисливих мотивів». Чоловіку може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.  

Відділ комунікації поліції Херсонської області