У Таврійську поліцейські затримали угонщика мопедів

5 лет назад 0

У Новокаховський відділ поліції звернувся житель міста Таврійськ. Чоловік розповів, що хтось викрав два мопеди з підвалу його дачного будинку.

Поліцейські провели подвірні обходи, опитали місцевих жителів та встановили особу, яка може бути причетною до цього злочину. Підозрюваним виявився 38-річний місцевий житель, який в лютому цього року звільнився з місць позбавлення волі. Він відбував покарання за розбійний напад.

Оперативники з’ясували, що вночі підозрюваний проник на територію дачного будинку потерпілого, де зламав замок у підвальне приміщення. Після чого по черзі відкотив мопеди на територію свого домоволодіння, яке знаходиться за кілометр від місця скоєння злочину.

За словами заступника начальника Новокаховського відділу поліції  Олександра Воропаєва, оперативникам стало відомо, що зловмисник хотів продати викрадені мопеди.  Він знайшов покупця з Бериславського району та домовився про зустріч.  І саме під час спроби продажу мопедів зловмисника затримали.

Наразі поліцейські вилучили мопеди та повернули законному власнику. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Херсонської області