У Верхньорогачицькому районі поліцейські зупинили автомобіль, завантажений трьома мішками з незаконно виловленою рибою

5 лет назад 0

У Верхньорогачицькому районі ввечері під час патрулювання поблизу села Олексіївка поліцейські помітили автомобіль «ВАЗ-2121» з причепом, який рухався з вимкненими фарами. Під час перевірки документів в салоні автівки поліцейські помітили рибальські чоботи, а в багажнику вилучили гумовий човен, три браконьєрські сітки і три мішки з рибою, а саме: білий амур, карась, лящ та товстолоб. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Водій пояснив, що виловив рибу у Каховському водосховищі для себе та з метою продажу. Знаряддя лову та рибу вилучили працівники рибоохорони, вони ж склали адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП "Порушення правил використання об’єктів тваринного світу".

Як повідомив начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек, наразі підраховується сума збитків, завданих природному середовищу. Відкрите кримінальне провадження за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Також у відношенні водія складено адміністративний протокол за ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами».