З початку року поліцейські склали 319 адміністративних протоколів на батьків за неналежне виховання дітей

5 лет назад 0

Про це повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько. Працівники ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей систематично проводять рейди для виявлення родин, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків по догляду за малечею, де діти часто пропускають заняття в школі або схильні до різних правопорушень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За добу у Верхньорогачицькому та Горностаївському районах, а також у місті Нова Каховка поліцейські перевірили 10 родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. За результатами перевірки голови чотирьох родин притягнуті до адміністративної відповідальності за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У вказаних сім’ях діти були недоглянуті, голодні, у будинках була антисанітарія. Щодо поганих умов проживання, то батьки, які зловживають алкоголем, пояснили перевіряльникам, нібито вони щойно прокинулися, не встигли прибрати та приготувати страви. В одній родині було прийнято рішення вилучити 5-річну дитину, яка потребувала лікування.

В інших шести родинах перевіряльники не виявили ніяких порушень, батьки стали на шлях виправлення, не зловживають алкоголем. Тому ювенальні поліцейські та працівники служби у справах дітей проконсультували батьків щодо їх соціального захисту та наявних пільг.